Waiting Room Showing East Wing Addition, Greenfield Village, October 9, 1935

Summary

In 1930, Henry Ford commissioned Robert Derrick to create a gatehouse entrance for Greenfield Village. Like the Museum, the gatehouse was designed in a colonial revival style. This decorative building provided an orientation to the historic site. In 1935, Derrick enlarged the building, adding a waiting room, visible on the left and a porch on the rear of the building.

In 1930, Henry Ford commissioned Robert Derrick to create a gatehouse entrance for Greenfield Village. Like the Museum, the gatehouse was designed in a colonial revival style. This decorative building provided an orientation to the historic site. In 1935, Derrick enlarged the building, adding a waiting room, visible on the left and a porch on the rear of the building.

Artifact

Pencil drawing

Date Made

09 October 1935

Subject Date

1935

Location

Not on exhibit to the public.

Object ID

84.176.4

Credit

From the Collections of The Henry Ford.

Material

Paper (Fiber product)
Mat board
Colored Pencil

Technique

Drawing (Image-making)

Color

Multicolored

Dimensions

Length: 10 in  (drawing)

Width: 22 in  (drawing)

Length: 24 in  (mount)

Width: 16 in  (mount)

Connect 3

Discover curious connections between artifacts.

Learn More